2018-03-22 07:22:27• hírek • Oszkó Viktória

Meddig lesz kitámasztott ház a kitámasztott ház?

Az oszlopos házként is ismert épületet jó néhány hónapja már, hogy védőháló borítja.

Érdemes felelevenítenünk, hogyan is alakult ennek a nemrégiben még balesetveszélyesnek minősített ingatlannak a története. A Kazinczy utcán található egykori zsidó leányiskola épületének szerkezete akkor gyengült meg, mikor belső átalakításokon esett át.


Az épület tulajdonosai között évekig húzódott a vita arról, ki vállalja magára a felújítás költségeit. Bírósági határozatra végül az önkormányzat vállalta, hogy kifizeti az 550 ezer lejes renoválási összeget, az érintett családoknak pedig három éven belül törleszteniük kell a számlát.


Az épületről lekerültek az állványok, eltűntek a gyalogos forgalmat akadályozó gerendák is. Maskulik Csaba, Szatmárnémeti városmenedzsere a felújítási munkálatokkal kapcsolatban elmondta, még mindig tart a strukturális megerősítés. Hozzátette, a legfontosabb az, hogy az omlás- és balesetveszélyt nullára csökkentsék, ezzel is szem előtt tartva a lakosság biztonságát. A munkások folyamatosan dolgoznak, egyik munkafolyamat követi a másikat, a befejezés időpontja azonban sok mindentől függ.


A városmenedzser elmondása szerint fokozatosan, lépésről-lépésre tudnak csak haladni, mivel egyeztetniük kell a ház lakóival, ráadásul az is befolyásolja a munkatempót, hogy mit hagynak jóvá a törvényszéknél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: